Jeroen Dercksen

Kunstwerken
Biografie

Jeroen Dercksen

Jeroen Dercksen (1956) schildert en tekent zowel figuratief als abstract. Hij combineert beide technieken en genres al meer dan 30 jaar en bouwt zo aan verschillende collecties. 

De thematische collectie ‘Leven’ bestaat uit portretten, schilderijen en tekeningen, van mensen die symbool staan voor belangrijke ervaringen in het leven, van geboorte tot de dood.  Verbeeldingen van kwetsbaarheid, humor, eenzaamheid, kracht, liefde, erotiek en trouw.  In zijn tekeningen op papier en de Ipad-tekeningen staat de menselijke figuur centraal.

 

De IPad-tekeningen

Jeroen importeert één van zijn unieke, naar model gemaakte tekeningen in zijn iPad en betreedt dan een nieuwe wereld. Een digitale microkosmos met een onuitputtelijk palet van beeldende mogelijkheden. Hij gebruikt deze fotografische en tekenmogelijkheden; zoomt in op de vlakken en de lijnen, vergroot, verkleint en verandert de contrasten, kleuren, patronen en structuren. Het resultaat: verrassende effecten die je met traditionele schilders-materialen niet kunt maken. Met behoud van de emotionele zeggingskracht van zijn analoge tekening ontstaat er een nieuw kunstwerk, met een nieuwe dynamiek en ruimtebeleving.

Ze zijn geprint op hoogwaardige kwaliteit dibond in een oplage van 10.