Over Ons

Galerie De KunstSalon staat al 30 jaar voor kunsthistorische expertise, deskundig advies en een passie voor hedendaagse, figuratieve kunst. De steeds wisselende en met zorg samengestelde collectie bestaat uit werk van gevestigde namen zoals Jenny Boot, Nichola Theakston, Sasja Wagenaar, Ans Zondag, Yvonne Michiels, René Smoorenburg en Anthony Theakston en veelbelovende kunstenaars uit het buitenland zoals Alessandro Casetti, Ewa Rzeznik, Amy Devlin en Karoline Kroiss.

Oude Hollandse meesters hebben al in de 17e eeuw een unieke plaats in de kunstgeschiedenis ingenomen. Het is deze positie, in combinatie met een modern perspectief, dat de basis vormt van onze collectie. 

 

De kunstenaars vertegenwoordigd door onze galerie blijven werken in de traditie van de Gouden Eeuw, geïnspireerd door deze opmerkelijke periode in de geschiedenis van Nederland. Ze ontwikkelen nieuwe interpretaties van traditionele thema's en motieven en vinden technieken opnieuw uit die passen bij de hedendaagse smaak. Hun nadruk op kwaliteit en vakmanschap resulteert echter in tijdloze werken.

 

Hoewel de nadruk ligt op Moderne Hollandse Meesters, bieden wij ook een breed scala aan beeldhouwkunst, grafiek en mixed media.

DKunstSalon, opgericht in 1991, is gevestigd in de historische binnenstad van Utrecht.