Philipp Liehr

Kunstwerken
Biografie

Philipp Liehr

Philipp Liehr ontdekte voor het eerst zijn buitengewone behendigheid als tandtechnicus. Dit vervolmaakte hij al snel artistiek als striptekenaar en tijdens zijn opleiding tot beeldhouwer. 

 

Tegenwoordig staat Liehr bekend om zijn eigentijdse houten sculpturen, die vooral technisch schitteren door zijn fijne gevoel voor oppervlaktestructuren - zoals huid, stof of haar. Zijn werk heeft meerdere prijzen gewonnen en is gepresenteerd in een groot aantal tentoonstellingen. De kunstenaar woont en werkt in München, evenals in een afgelegen ballingschap in de Oostenrijkse bergen.

 

De sculpturen van Philipp Liehr tonen zogenaamd onspectaculaire, anonieme mensen, van wie sommigen gekleed zijn en anderen zich aan het uitkleden zijn. Zijn repertoire omvat tevens fictieve personages uit de stripwereld, gemengde wezens en dieren. Het alledaagse is altijd meer in beeld gekomen dan het heroïsche. Wat definieert mensen echt voorbij sociale rollen? Door te spelen met verschillende verhoudingen, subtiele of gemaskeerde gezichtsuitdrukkingen en humoristische accessoires reflecteren de figuren ook een beetje op ons.