Annette Fienieg

Kunstwerken
Biografie

ANNETTE FIENIEG

Annette Fienieg volgde de opleiding Grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht waar zij nog steeds woont en werkt. In 1985 studeerde zij af in de technieken droge naald-ets en lithografie. In het laatste jaar van haar opleiding leerde Annette de fijne kneepjes van het steendrukken (lithografie) tijdens haar stage bij Peacock Printmakers in Aberdeen, Schotland. Na het afronden van haar studie werd Annette uitgenodigd als 'artist in residence', door Highland Printmakers in Inverness, ook in Schotland, in 1990.

 

Tegenwoordig werkt Annette Fienieg voornamelijk in sjabloondruk. De over elkaar gedrukte transparante kleuren geven een enigszins aquarelachtig resultaat, kenmerkend voor haar werk. Vanwege de fragiliteit van de techniek zijn de oplages van haar prenten niet groot. De onderwerpen van haar prenten lopen uiteen van landschappen, stadgezichten, stillevens en portretten.

 

Annette Fienieg is naast kunstenares actief als illustrator van kinderboeken voor verschillende Nederlandse en Duitse uitgevers. Inmiddels heeft zij al meer dan tachtig kinderboeken geïllustreerd.