Nichola & Anthony Theakston

8 - 29 March 2020

Met trots opent De KunstSalon op zondag 8 maart om 15.00 uur de duo-tentoonstelling van kunstenaarsechtpaar Nichola Theakston en Anthony Theakston. Beide kunstenaars zijn toonaangevend in het genre van diersculpturen en internationaal enthousiast verzameld. 

 

In Nichola's werk staan de kwetsbaarheid van het bestaan en co-existentie centraal. Ze zet vraagtekens bij onze perceptie van een 'persoonlijkheid' van een dier en streeft ernaar om elementen van onze gedeelde belevingswereld uit te beelden. Voor Nichola is het van belang dat dieren met aandacht weergegeven worden en dat haar beelden daarnaast uitnodigen tot empathie en reflectie. 

 

Anthony, die zijn inspiratie put uit de vorm en beweging van vogels, vereenvoudigt de vogels en laat meer en meer details weg tot enkel de essentie van het dier overblijft. De gestileerde vogels zijn teruggebracht tot een contrast tussen rondingen en hoekige vormen. Het resultaat is een strakke en expressieve vorm die het karakter van de vogel prachtig weergeeft. Het is voor Anthony van groot belang dat zijn werk uiteindelijk mooi is om te zien en om aan te raken.