Nieuwe Kunstenaar

Glaskunstenaar Bibi Smit

We zijn verheugd om weer een sterke, vrouwelijke kunstenaar te mogen verwelkomen: Glaskunstenaar Bibi Smit. Met haar werk verkent Bibi patronen, ritmes en kleuren van de beweging in de natuur.


''Als kind tekende ik altijd en vanaf mijn tiende voelde ik me echt aangetrokken tot aquarel. Terugkijkend denk ik dat aquarel iets heeft dat glas ook heeft: een soort transparantie, directheid en spontaniteit. Heet glas lijkt voor mij te leven, de manier waarop het stroomt en beweegt en licht uitstraalt, het fascineert me. Ik maak foto's van dingen die me interesseren, soms niet wetend waarom, en het kan vijf of tien jaar duren voordat een stuk ontstaat uit een reeks foto's of schetsen of ideeën die ik heb gehad''.

Het stuk moet een beweging in zich hebben. Het moet levend zijn; het moet een boodschap of een gedachte of gevoel overbrengen op een andere persoon. En glas is voor Bibi Smit het perfecte materiaal om beweging uit te drukken. Het is als wind; je ziet geen wind, maar je ziet bomen bewegen, golven stromen. Alles is in beweging, niets is statisch. En dat is voor Bibi de essentie van het leven. Het leven staat niet stil; het is altijd in beweging.

Haar werk is opgenomen in diverse private en openbare collecties.
July 27, 2022