top of page

Tentoonstelling Vincent van Ojen | 25/9 - 16/10 2016

Op zondag 25 september om 15:00 uur wordt in De KunstSalon de solo-expositie geopend met nieuw werk van kunstenaar Vincent van Ojen.

Kleur staat centraal in het werk van Vincent van Ojen (1960). Zijn uiterst technische en complexe houtsneden, waarvoor hij werd beloond met de Nederlandse Grafiekprijs, onderscheiden zich door expressief kleurgebruik. Na ruim dertig jaar uitsluitend in de houtsnedetechniek te hebben gewerkt, schildert Vincent van Ojen sinds 2009 met olieverf op doek. Zijn ervaring met houtsneden vormt duidelijk de basis van zijn geschilderde werk. Zo vormt kleur ook het uitgangspunt in zijn schilderijen. Vincent zegt zelf: “De ultieme eigenschap van kleur is dat ze uiteindelijk losgekoppeld kan worden van vorm. Kleur is dan de ordening zelf.” Op deze manier ontstaan zijn karakteristieke werken die ondanks hun figuratieve aard vaak abstract en haast expressionistisch aandoen. Zijn werk, overwegend landschappen en stillevens, laat op deze manier veel aan de verbeelding van de kijker over.

Graag nodigen wij u uit op zondag 25 september vanaf 15:00 uur in De KunstSalon om een selectie van de houtsneden en schilderijen van Vincent van Ojen te bezichtigen. De tentoonstelling zal na de opening nog tot en met zondag 16 oktober te zien zijn.

Uitgelicht 
bottom of page