Amy Devlin

Amy Devlin beeldt mensen, dieren, of de natuur af in haar werken. Maar waar het bij haar echt om gaat zijn licht en water, die zij in de vorm van een fysieke herinnering wil vangen. Door haar passie voor het middel verf te volgen, probeert ze de werkelijkheid weer te geven en haar gevoel daarbij uit te drukken in de expressieve kleuren die zij gebruikt. Haar schilderijen tonen een fascinatie voor de beweging en textuur van water, dat in haar werken in levendige kleuren is afgebeeld. Haar hybride schilderstijl combineert realisme met impressionisme op een zeer interessante manier, die een andere kijk op de wereld en onze herinneringen daaraan verschaft.Devlin houdt van het onverwachte, kijkt naar dingen vanuit een gekke hoek en beeldt. Zij schildert sinds 2014 hoofdzakelijk onderwaterportretten in opdracht. Dit zijn schilderijen gebaseerd op vakantieherinneringen van klanten, die Devlin onvergetelijk maakt door ze op een unieke manier vast te leggen.

 

Nadat haar schilderstijl jarenlang zeer realistisch, haast fotografisch, was gebleven, heeft Amy Devlin onlangs een expressievere, lossere stijl ontwikkeld. Zij brengt de lichamen in het water naar de voorgrond en abstraheert het lichtblauwe water. Toch is de voorstelling nog duidelijk te herkennen, hoewel het kleurenpalet geheel verschilt van eerdere werken. De kunstenares maakt gebruik van de soepele meegaandheid van olieverf, dat in combinatie met haar onconventionele kleurkeuze: felle neonkleuren, geeft een bijzonder effect. Zij meent dat alles uit de natuur nooit één kleur is. Deze bestaan uit allerlei texturen, schaduwen en licht. Haar doel is om dit gelaagde effect te bereiken met complexe en gedurfde kleursamenstellingen.

 

Devlin is in Nieuw-Zeeland opgegroeid en woont inmiddels al meer dan twintig jaar in het Verenigd Koninkrijk. Op het platteland van Kent woont en werkt zij sinds 2015. In haar studio in haar prachtige tuin geeft zij zich over aan het creatieve proces. 

Submersed.jpg